Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 20 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE În Belgia se menţine nivelul de alertă 4, şcolile vor fi închise

ro

22 Nov, 2015 22:37 592 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că guvernul belgian a decis menținerea nivelului de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”.

Staţiile de metrou rămân închise, trenurile periurbane suspendate, astfel că, din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun, în cursul zilei de mâine,  școlile și universitățile din Bruxelles vor fi închise. Se recomandă locuitorilor capitalei belgiene, să evite “locurile cu o concentraţie mare de oameni," cum ar fi "concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun" și centrele comerciale aglomerate.

De asemenea, MAE recomandă să se consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii