Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Litoral 2013” Secretarul de stat Anghel Andreescu, în vizită la Constanța

ro

30 Jun, 2013 13:39 1060 Marime text
Secretarul de stat Anghel Andreescu a efectuat, în cursul zilei de astăzi, o vizită de lucru la structurile MAI din județul Constanța, la finalul acesteia conducând instructajul celor 90 de polițiști detașați de la inspectoratele judeţene de poliţie din ţară pentru misiunea „Litoral 2013”.

Începând de mâine, 1 iulie, peste 1.200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne - poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră –vor asigura dispozitivul de ordine și siguranță publică de pe litoralul românesc.

Conform secretarului de stat, prioritățile Ministerului Afacerilor Interne pentru sezonul estival sunt asigurarea ordinii publice și fluidizarea traficului rutier.

În cadrul întâlnirii cu polițiștii care vor începe de mâine misiunea, reprezentantul conducerii MAI a atenționat asupra ținutei, comportamentului și relaționării cu cetățenii, subliniind că, în această perioadă de detașare, limitată de timp, fiecare va trebui să-și facă datoria așa cum trebuie.

***

Desfăşurarea acestor forţe de ordine publică se realizează în baza unui plan de acţiune integrat, elaborat de către Ministerul Afacerilor Interne pentru coordonarea operaţiunii denumită generic „Litoral 2013”.

Operaţiunea va beneficia şi de sprijinul acordat de către unităţile teritoriale de poliţie, altele decât I.P.J. Constanţa, astfel: în perioada 1 iulie - 1 septembrie a.c., pe durata de câte 30 de zile, două contingente formate din 90 de poliţişti vor fi  detaşate în staţiunile de la Marea Neagră. 57 poliţişti de ordine publică, 20 ofiţeri şi agenţi de poliţie specializaţi în investigaţii criminale şi 13 specialişti criminalişti vor acţiona alături de colegii lor constănţeni.

Prin prezența în teren a peste 830 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, Ministerul Afacerilor Interne îşi propune să asigure tuturor celor aflați pe litoral un climat de siguranţă publică ridicat.

La datorie se vor afla şi specialiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, care, împreună cu celelalte instituţii abilitate, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, respectarea disciplinei în construcţii, precum şi pentru prevenirea şi combaterea fraudelor vamale.

Conform planului de acţiune, poliţiştii de frontieră vor fi pregătiţi pentru realizarea unor intervenţii de salvare pe mare, acestea completând misiunile specifice pe care Garda de Coastă le desfăşoară pentru supravegherea frontierei.

Totodată, au fost organizate şi desfăşurate activităţi pentru asigurarea unui trafic fluent şi civilizat prin punctele de trecere a frontierei în tot sezonul estival, fiind deja luate măsuri pentru suplimentarea numărului arterelor de control şi a personalului cu atribuţii de verificare a documentelor de călătorie, în cazul în care situaţia o va impune.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier, aceştia urmând a organiza şi desfăşura acţiuni preventive pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă pe drumurile ce asigură accesul turiştilor către şi dinspre litoral.

În funcţie de evoluţia situaţiei operative, poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi în activitatea proprie de către piloţii şi elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. care vor asigura monitorizarea traficului rutier pe drumurile utilizate de turişti.
 
Pentru siguranţa celor prezenţi pe litoralul românesc, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat peste 350 de pompieri salvatori din cadrul I.S.U. Constanţa, aceştia fiind pregătiţi să intervină atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru descarcerarea ori acordarea de ajutor medical de urgenţă.

La fel ca şi în anii precedenţi, în vederea desfăşurării în siguranţă a traficului rutier, a fost luată măsura derulării unor acţiuni comune cu poliţiştii bulgari pe tronsoane de drum ce converg către frontiera româno-bulgară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii