Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:47 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Militarilor Profesioniști la ceas aniversar. Au trecut 8 ani de la înființarea LMP. Ce obiective au fost atinse

ro

16 Sep, 2018 18:36 946 Marime text
Pentru Liga Militarilor Profesioniști anul 2010 reprezintă un reper important, 17 septembrie fiind data la care s-a constituit LMP, asociația socio-profesională reprezentativă a acestui corp de militari.
 
Potrivit Ligii Militarilor Profesioniști, de la constituirea sa, LMP a avut și are un rol important în promovarea Corpului SGP, a Armatei Române în ansamblul ei.

”LMP este acea structură asociativă direct implicată într-un dialog activ și constructiv cu factorii decidenți din MApN, cu alte structuri asociative, dar și cu societatea civilă, promovând valori militare și istorice, ce se constituie în repere importante ale României.
 
Din anul 2010 s-au produs schimbări importante, Corpul SGP având întreaga sa activitate reglementată prin modificarile Legii 384/2006 (Statutul SGP): L-51/2010, L-23/2012, L-82/2015. Foarte important in 2015 am reusit prin L-223/2015 sa obtinem dreptul la pensie militara pentru Corpul SGP” - au transmis reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști.

 
Din 2010 și până în prezent, Corpul SGP s-a bucurat de un real dialog cu factorii decidenți din MApN, fapt ce a dus la o mai bună înțelegere a problematicilor comune.

”În prezent, LMP se bucură de o reală și totală deschidere din partea factorilor decidenți ai MApN, dialogul direct dovedindu-se constructiv, în beneficiul prezent și viitor al Armatei Române și Corpului SGP.
 
Acum, la ceas aniversar, ne îndreptăm gândul către toți militarii profesioniști care, prin sacrificiul lor suprem, au înnobilat blazonul Corpului SGP, camarazii noștri pe care nu îi vom uita niciodată!
Acum, la ceas aniversar, jurăm, o dată în plus, să fim mereu la datorie, gata să ne sacrificăm viața pentru ȚARĂ!” -  au transmis reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști. 

Sursa foto: Liga Militarilor Profesioniști

Ti-a placut articolul?

Comentarii