Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa nu este DIICOT a descoperit o reţea ce vindea carne stricată

ro

12 Mar, 2014 11:09 2801 Marime text

DIICOT a declanşat o operaţiune de amploare de destructurare a unei reţele de evaziune fiscală care se ocupa de comercializarea cărnii depreciate. Membrii reţelei plasau cu tonele carnea stricată într-o reţea de supermarketuri. Printre ei se aflau şi inspectori ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Procurorii au interceptat convorbirile telefonice ale suspecţilor şi, când au avut datele necesare, au dispus începerea a circa 100 de percheziţii în mai multe localităţi din ţară, la respectivele supermarketuri, la unele depozite şi firme de catering şi la domiciliile celor implicaţi.
Modul de operare consta în reambalarea cărnii depreciate, punerea unui nou termen de valabilitate pe ambalaj şi vinderea ei către reţeaua de supermarketuri. Uneori carnea stricată era amestecată cu carne bună sau doar recongelată. Pe lângă pericolul pentru sănătatea publică, prejudiciul estimat adus bugetului este de câteva milioane de euro.

În reţea sunt mai multe firme implicate din Cluj, Sibiu şi Alba Iulia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 12 Mar, 2014 12:50 Ce este de mirare ca exista retele care care finanteaza astfel de mizerii. Dar toti astea care au masini scumpe si zac ziua si noaptea in strada si n-au muncit nici 8 ore la viata lor, astea de unde produc banii? Produc din activitati ilegale si finanteaza astfel de retele pentru ca banii facuti astfel trebuie impartiti. In Romania, si-n cel mai sarac oras este plin de masini germane scumpe. De unde banii astea in Romania?