Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La 25 de ani de la moartea Părintelui Arsenie Boca Fotografii inedite din Arhiva CNSAS (galerie foto)

ro

28 Nov, 2014 11:37 5249 Marime text
O serie de fotografii Arhiva CNSAS – realizate de Securitate în urma unei operaţiuni de filaj asupra “obiectivului Bratu” executată între 21.08.1962 şi 09.09.1962, au fost preluate de Civic Media şi publicate în premieră online de Roncea.Ro la 25 de ani de la săvârşirea Sfântului Ardealului.
 
Astăzi, se împlinesc 25 de ani de la plecarea la ceruri a Părintelui Arsenie Boca.
 
Părintele Arsenie Boca, ieromonah, teolog și pictor ortodox român, născut la 29 septembrie 1910 la Vața de Sus, judeţul Hunedoara, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și, apoi, la Mănăstirea Prislop. Datorită personalității sale şi darului de văzător cu duhul, mii de credincioși veneau să-l asculte. Însă, tot din acest motiv, a fost hărțuit de Securitatea bolşevică. A fost unul dintre martirii comunismului, fiind închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. După 1959, i s-a interzis activitatea preoţească până la moarte, care a survenit la 28 noiembrie 1989. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului se perindă, zilnic, sute de pelerini, iar la sărbătorile aniversare vin zeci de mii de credincioşi din întreaga ţară, care atestă prin mărturiile lor minunile săvârşite de Părintele Arsenie Boca.
 
Într-un articol publicat de napocanews.ro, a fost pornită o petiţie prin care se cere Patriarhiei Române, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, începerea demersurilor fireşti pentru canonizarea Sfântului Ardealului.

Sursa foto: napocanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii