Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş pun în discuție schimbarea procurorului general Tiberiu Niţu

ro

01 Feb, 2016 18:57 2153 Marime text
 
La întâlnirea de astăzi dintre președintele Klaus Iohannis cu premierul Dacian Cioloş aceștia au discutat și despre schimbarea din funcţie a procurorului general Tiberiu Niţu, care este parte în dosarul Coloanele oficiale, potrivit unor surse politice citate de RomâniaTV. În caadrul întâlnirii a fost prezent şi ministrul Justiţiei Raluca Prună, au declarat surse oficiale citate de Agerpres.
 
Vă reamintim, că procurorul general Tiberiu Nițu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoțit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015.

 


UPDATE, ora 19.46:

Cioloş a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, că nu există niciun fel de procedură formală de revocare a procurorului general Tiberiu Niţu şi că i-a cerut ministrului Justiţiei, Raluca Prună, să analizeze condiţiile în care acesta poate fi revocat.
 
„Doamna ministru al Justiției privește și analizează aceste lucruri într-un mod foarte riguros. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri. (...) Am putea spune că sunt câteva chestiuni care pot fi legate de integritate, fiindcă dânsul este asimilat cu un demnitar, dar nu există în momentul de faţă, din datele pe care le avem, o procedură lansată. Am cerut minstrului Justiţiei să analizeze care sunt condiţiile în care, eventual, procurorul general poate fi revocat şi să fie lucrurile foarte clare şi pentru noi şi în dezbaterea publică. În funcţie de aceasta vom lua o decizie”, a declarat premierul Dacian Cioloş, potrivit româniatv.net.
 
„Nu există nicio procedură formală începută împotriva domnului Niţu”, a precizat Cioloş, întrebat despre o posibilă revocare a procurorului general, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii