Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis la Chişinău Şansa Moldovei se numeşte România

ro

25 Feb, 2015 14:11 1082 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis le-a vorbit, miercuri, studenţilor Universităţii de Stat din Moldova, despre cooperarea dintre cele două state, care dovedeşte cât de important este să ai ”un bun avocat” în parcursul european, arătând că ”Moldova are o mare şansă, şi acea şansă se numeşte România”.
 
Preşedintele a afirmat în discursul său că, faţă de vizita precedentă făcută la Chişinău, acum se află aici în calitate de preşedinte al României, motiv pentru care ”emoţiile sale sunt şi mai puternice”.
 
”Prezenţa mea în faţa dumneavoastră este nu doar un motiv de bucurie, ci şi un prilej de a vorbi despre lucruri faţă de care simţim la fel: despre valorile noastre comune şi despre provocările momentului, dar şi despre oportunităţile pe care acest spaţiu de pe continentul european şi aceste timpuri le oferă. Vreau să mă refer la două valori fundamentale care guvernează relaţia dintre noi: solidaritatea şi identitatea. Şi rezum aceste două noţiuni, interdependente în cazul nostru, prin proiectul european asumat de Republica Moldova în relaţie cu România”, a spus şeful statului.
 
Potrivit lui Iohannis, cooperarea dintre cele două state dovedeşte cât de important este să ai ”un bun avocat” în acest parcurs.
 
”Moldova are o mare şansă, pe care noi n-am avut-o la momentul aderării. Această şansă se numeşte România, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, astăzi cel mai redutabil susţinător al Republicii Moldova în procesul de integrare.
 
Klaus Iohannis le-a transmis studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova că este dascăl de profesie şi ştie că rolul unui dascăl nu este doar de a împărtăşi cunoştinţe, ci ”are o misiune mult mai grea, aceea de a transmite valori şi de a construi astfel caractere”.
 
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii