Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:05 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis – „Fără îndoială, sistemul sanitar are numeroase probleme”

ro

03 Dec, 2015 12:47 625 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la evenimentul cu tema "Pacientul - centrul sistemului de sănătate", organizat la Palatul Cotroceni.
 
"Fără îndoială, sistemul sanitar are numeroase probleme - plecarea cadrelor medicale în străinătate, lipsa dotărilor și infrastructurii sanitare, management neperformant. Toate acestea se răsfrâng în mod direct asupra pacientului. Cred că este de datoria noastră să redăm cetățenilor încrederea în sistemul național de sănătate prin garantarea accesului real la serviciile medicale de care aceștia au nevoie și a calității actului medical, prin finanțarea adecvată și administrarea eficientă a resurselor în domeniu, prin redarea demnității profesionale personalului medical și stoparea exodului medicilor", a declarat Iohannis, potrivit Agerpres.
 
El a subliniat că nicio problemă din sistemul sanitar nu se poate rezolva în absența conștientizării că pacientul reprezintă parte din soluțiile preconizate. De asemenea, Iohannis a indicat că se dorește un sistem de sănătate care dovedește respect pentru nevoile și valorile pacientului, care furnizează informația corectă și completă, esențială pentru ca pacienții să ia decizii proprii legate de sănătatea lor.
 
La evenimentul de la Palatul Cotroceni au mai participat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, președintele Alianței Pacienților Cronici din România, Cezar Irimia, președintele Alianței pentru România, Cristian Hodoboc.

Ti-a placut articolul?

Comentarii