Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul care a dispus eliberarea lui Piedone, anchetat de Inspecţia Judiciară

ro

12 Nov, 2015 14:20 1767 Marime text
După cazul judecătorilor Risantea Gageascu şi Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti, faţă de care Inspecţia Judiciară a dispus exercitarea acţiunii disciplinare după soluţia de achitare a Marianei Rarinca, încă un judecător a devenit subiect de anchetă pentru Inspecţia Judiciară şi tot pentru o soluţie dată într-un dosar. Este vorba despre judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti, cel care a dispus eliberarea fostului primar Cristian Popescu Piedone, arestat în dosarul “Colectiv”. Judecătorul Constantinescu este recunoscut în sistem pentru profesionalismul său.
Cu toate astea, potrivit luju.ro, Inspecţia Judiciară a anunţat, astăzi, că, în urmă relatărilor din presă, s-a sesizat din oficiu cu privire la modul în care a fost instrumentat şi soluţionat cauza în care Piedone a fost pus în libertate. După cum se ştie, Constantin Luchian Constantinescu a admis, miercuri, contestaţia fostului primar şi a decis punerea acestuia în libertate. Care sunt motivele ce au stat la baza acestei hotărâri nu se cunosc deocamdată, în condiţiile în care încheierea nu a fost motivată.
“Aşadar, acţiunea Inspecţiei Judiciare apare că fiind una deplasată, atât timp cât nu ştim ce a stat la baza hotărârii luate de judecătorul Constantin Luchian Constantinescu. În paranteză fie spus, în opinia noastră eliberarea lui Piedone este o decizie cât se poate de corectă, în condiţiile în care acesta îşi dăduse demisia din funcţia de primar, funcţie din care ar fi existat riscul să influenţeze anchetă, dacă este să ţinem cont că asta s-a invocat în cazul lui Sorin Oprescu, şi este evident că nu poate reprezenta pericol public. Mai mult, credem noi, o faptă de abuz în serviciu nu justifică o măsură atât de grea precum arestul preventiv. Aşa cum nu ar fi necesitat nici în cazul lui Adriean Videanu, arestat pentru complicitate la abuz în serviciu, sau al Alinei Bica, arestată pentru abuz în serviciu. Şi sunt doar două exemple în acest sens. Niciun judecător nu poate fi anchetat, nici măcar disciplinar, pentru o soluţie dată într-un anumit dosar” , scrie luju.ro.
Nu ştim ce a stat la baza sesizării Inspecţiei Judiciare, dar este posibil ca în curând niciun judecător să nu mai aibă curajul să dea o soluţie care nu contravene unor instituţii sau grupuri de oameni, de teamă să nu fie târât prin tot felul de anchete.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii