Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:40 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării în valoare de două milioane de lei, confiscate în Portul Constanţa

ro

26 Oct, 2012 14:44 787 Marime text
O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat, în această săptămână, controale asupra a două containere sosite din China în Portul Constanţa. În interiorul lor au fost descoperite 28.444 jucării, despre care poliţiştii au suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Unul dintre containerele sosite din China, controlat miercuri, în jurul orei 17.00, venise pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov. În urma controlului au fost descoperite în interiorul acestuia 15.388 de jucării, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Joi, la ora 18.00, a mai fost controlat un container, sosit tot din China, având ca destinatar o societate comercială cu sediul în Bucureşti. În interiorul acestuia au fost descoperite alte 13.056 de jucării, susceptibile şi ele de a fi contrafăcute.

Citeşte şi „Jucării Disney contrafăcute, în valoare de 66 000 euro, reţinute de vameşii constănţeni

Bunurile descoperite în cele două containere, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, au fost evaluate la aproximativ 2.455.600 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit lucrări penale administratorilor celor două societăţi destinatare, doi cetăţeni chinezi cu reşedinţa în Bucureşti. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii