Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jazzmanul George Shearing a încetat din viaţă

ro

15 Feb, 2011 00:36 1571 Marime text
02142016621705784.jpgSir George Shearing, pianistul de jazz autor al celebrei piese "Lullaby of Birdland" dar şi al multor alte piese clasice de jazz, atât din postura de solist cât şi alături de cvintetul său, a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani.

George Shearing, orb din naştere, a încetat din viaţă luni dimineaţă în locuinţa sa din Manhattan, din cauza unei afecţiuni cardiace, conform managerului său, Dale Sheets. "A fost un interpret cu adevărat unic. A fost extraordinar să am posibilitatea să-l urmăresc în timp ce lucra", a comentat managerul şi prietenul muzicianului.

George Shearing era deja un superstar în lumea jazzului încă dinainte să ajungă în Statele Unite ale Americii din Anglia sa natală, în 1947. Cvintetul "George Shearing" a cunoscut rapid celebritatea în Lumea Nouă începând cu o adaptare a piesei lui Harry Warren, "September in the Rain", realizată în 1949.

George Shearing a rămas foarte activ chiar şi în pofida vârstei înaintate, lansând în 2004 un CD sub titlul "Lullabies of Birdland" şi o carte de memorii cu acelaşi nume. AGERPRES

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii