Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:25 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iubitorii sportului vor alerga duminică la a treia ediție a Maratonului Nisipului

ro

22 Mar, 2016 09:41 2472 Marime text
 
Staţiunea Mamaia va găzdui duminică, începând cu ora 10.00, a treia ediție a Maratonului Nisipului - maraton care se desfăşoară integral pe nisip. La evenimentul internaţional vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate, iar peste 100 dintre ei îşi vor capacita toate forţele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.
 
Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.
 
La această ediție, participantii vor alerga pentru o cauză nobilă, şi anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta (de 3 ori mai mare decat media europeana). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social „Dăruiește primul zâmbet”, iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi.
 
Premii substanţiale pentru câştigători
 
Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) și de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin). În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii