Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie se duce la Capidava. Iată de ce

ro

21 Nov, 2012 12:02 1512 Marime text

Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Evenimentul aminteşte de momentul aducerii Fecioarei Maria la Templul din Ierusalim de către Drepţii Ioachim şi Ana, astfel împlinindu-se promisiunea făcută lui Dumnezeu de către aceştia, aceea de a închina copilul Domnului. La vârsta de trei ani Fecioara Maria a fost întâmpinată la Templu de către Arhiereul Zaharia, cel care a condus-o în cel mai sfânt loc, Sfânta Sfintelor. Fecioara Maria a rămas aici timp de 12 ani, până la logodna cu Fericitul Iosif.

Sărbătoarea datează din secolul VI, fiind iniţial hramul bisericii ridicate de împăratul Iustinian la Ierusalim, lângă ruinele Templului. Sărbătoarea s-a generalizat în Apus în secolul XIV.

Astăzi, începând cu ora 08.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie la mănăstirea Capidava.

Aceasta este situată pe teritoriul comunei Topalu, în apropierea satului cu acelaşi nume. Înfiinţată în anul 2007, în vecinătatea cetăţii Capidava, vechi centru episcopal ce datează de la începutul secolului VI, mănăstirea poartă hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului şi Sfinţii Epictet şi Astion.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii