Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:37 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis - Pentru România, protecția drepturilor persoanelor aparținând comunităților românești este vitală

ro

15 Aug, 2016 23:35 857 Marime text
Astăzi, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj participanților la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, prin vocea consilierului de stat Sandra Pralong.
 
„Păstrarea identității românești, nevoia de a învăța și de a te ruga în limba ta, trebuie să ne preocupe zi de zi, nu doar în momente ca acesta, iar contribuția dumneavoastră este crucială deoarece reprezentați vocea comunităților de români. Mesajul meu este simplu: Pentru România, protecția drepturilor persoanelor aparținând comunităților românești este vitală, iar statul român are nevoie de parteneriatul dumneavoastră pentru a vă putea sprijini, la rândul său, în mod eficient. O democrație consolidată se bazează pe respect reciproc, pe toleranță și dialog inter-cultural și inter-etnic, iar diversitatea culturală este sursă de creativitate. România reprezintă astăzi, din acest punct de vedere, un model, recunoscut ca atare în Europa și nu numai, drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale fiind pe deplin protejate”, se arată în mesajul transmis de şeful statului.

Totodată, preşedintele Iohannis i-a îndemnat pe românii din afara granițelor să fie uniți și să-și facă vocea auzită.

Consilierul de stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor, din cadrul Administrației Prezidențiale, Sandra Pralong, a subliniat că românii din vecinătate, din Balcani și din comunitățile istorice, reprezintă punți de legătură între state, ceea ce este foarte important în actualul context geopolitic „atât de complicat”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii