Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a înaintat în grad mai mulți ofițeri MApN, MAI și SPP

ro

01 Dec, 2015 18:44 1916 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a înaintat în grad și a acordat diverse grade, astăzi, cu ocazia Zilei Naționale mai multor ofițeri din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Protecție și Pază.

"Ca semn al aprecierii pentru rezultatele remarcabile și profesionalismul de care dați dovadă în îndeplinirea misiunilor încredințate, cu ocazia zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României, am hotărât să dau curs propunerilor Ministrului Apărării Naționale, ale Ministrului Afacerilor Interne și ale Directorului Serviciului de Protecție și Pază de a înainta în următorul grad generali și chestori de poliție în activitate și de a acorda gradul de general de brigadă și chestor de poliție unor colonei, comandori sau comisari șef de poliție. Am luat în considerare faptul că ofițerii propuși sunt reprezentativi pentru aceste instituții și își îndeplinesc în mod exemplar îndatoririle ce le revin în structurile pe care le comandă", a spus Iohannis.

El a subliniat că acest demers nu este doar unul simbolic, ci unul al susținerii proiectului de modernizare a instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, pentru a elimina deficiențele care pot genera vulnerabilități în sistemul de apărare și ordine publică.
Șeful statului a apreciat că reprezentanții MAI, MApN și SPP sunt chemați să răspundă unor provocări complexe, care vin din zone diferite: "În același timp, precum bine știți, societatea are așteptări mari de la dumneavoastră și de la instituțiile pe care le reprezentați. Aveți datoria să analizați cu luciditate ce funcționează și ce lipsește, unde este nevoie de un plus de coordonare pentru a crește eficiența și performanța instituțiilor dumneavoastră. Am încredere că veți fi la înălțimea cerințelor și misiunilor ce vă sunt încredințate. Vă asigur de sprijinul meu constant și vă încurajez să acționați pentru creșterea colaborării și cooperării atât în interiorul instituțiilor din care faceți parte, cât și între acestea".

El i-a îndemnat pe cei decorați, potrivit Agerpres, să privească decorarea nu ca pe o încununare de carieră, ci ca pe un nou început.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii