Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:34 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Dragoș Tudorache, propus șef al Cancelariei Primului-ministru, a trecut de comisiile de administrație

ro

16 Nov, 2015 20:11 859 Marime text
Ioan Dragoș Tudorache, propus de premierul desemnat, Dacian Cioloș, să ocupe funcția de șef al Cancelariei Primului-ministru, a fost avizat favorabil, astăzi, de comisiile de administrație publică din Parlament, la vot înregistrându-se doar o abținere.
 
Tudorache le-a spus membrilor comisiilor că este o noutate a Cabinetului Cioloș ca șeful Cancelariei să fie și membru al Guvernului: "Portofoliul trebuie înțeles ca un mandat de metodă legat de natura acestui Guvern. Un guvern politic vine cu o coeziune de proiecte, un guvern tehnocrat nu are această coeziune, cel puțin la început".
 
Întrebat de membrii comisiilor în legătură cu mențiunea în programul de guvernare a unui proiect pilot de reformă administrativă la nivelul Secretariatului General al Guvernului, Tudorache a precizat că premierul este reticent în a impune metode care nu au fost testate și dorește să vadă cum funcționează actualul sistem al SGG. El a adăugat că rolul pe care prim-ministrul desemnat îl vede pentru Cancelarie este de a asigura coeziune între ministere.
 
Tudorache a mai spus că este posibil să se aducă și o altă metodă de lucru în cadrul structurii centrale a Guvernului: "După cum am spus, am vrea să facem din aceasta un model întâi în propria bucătărie. Dacă ulterior se va considera interesant acest model să fie extins, atunci este un lucru câștigat".





sursa foto: euroactiv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii