Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:06 28 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspecție pe șantierul autostrăzilor Sebeș-Turda și Lugoj-Deva. Ce a declarat ministrul Transporturilor (galerie foto)

ro

28 Feb, 2019 18:59 638 Marime text
Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc alături de directorul general CNAIR, Narcis Neaga au verificat astăzi stadiul lucrărilor de pe autostrăzile Sebeș-Turda (loturile 1 și 2) și Lugoj-Deva (loturile 3 și 4).

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerului Transporturilor, în cazul loturilor 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș – Turda, în prezent, progresul fizic este de 61,35% (lotul 1), respectiv 49% (lotul 2). În ceea ce privește progresul financiar, în cazul lotului 1 se înregistrează valoarea de 55,44% iar în cazul lotului 2 valoarea procentuală este de 44,37%. Termenul asumat de către constructori, pentru finalizarea lucrărilor, în cazul ambelor loturi este trimestrul IV 2019.

Vizita a continuat pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva. Din discuțiile cu antreprenorii aceștia au menționat faptul că progresul fizic este de 92,5% (lotul 3) și 95% (lotul 4) iar progresul financiar este de 92,02% (lotul 3) și 93,77% (lotul 4). Totodată, constructorii au precizat că lotul 3 va fi finalizat în trimestrul II 2019 iar lotul 4 în trimestrul III 2019.

"Voi petrece foarte puţin timp în minister şi foarte mult timp în şantiere, tocmai pentru a vedea exact cum evoluează lucrările la faţa locului. (...) Cred că trebuie o transparenţă foarte mare în ceea ce privesc lucrările de infrastructură din România şi, poate, acesta a fost un lucru pe care eu nu l-am făcut tocmai bine în primul mandat, în sensul că, deşi veneam pe şantier, trebuia să prezentăm un ritm săptămânal. Începând cu 23 martie, voi ţine în fiecare sâmbătă,  o conferinţă de presă despre evoluţia lucrărilor de pe şantiere" a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

În cadrul conferințelor de presă săptămânale, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc va prezenta inclusiv firmele care fac din contestarea procedurilor de achiziție publică, o practică curentă:

"Am promis și o voi face, îi voi prezenta public, atunci când vom începe ora de infrastructură, pe cei care contestă licitațiile. Există o comisie de specialiști care evaluează ofertele, tehnic și financiar, în care nimeni nu-și asumă să facă diverse furtișaguri. Este clar că atunci când comisia dă un câștigător, cel care contestă o face pentru a bloca" a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Ti-a placut articolul?

Comentarii