Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:48 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înmormântarea Mărioarei Zăvoranu a adus amenzi de 65.000 de lei pentru cinci televiziuni

ro

26 May, 2015 20:45 890 Marime text
 
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, astăzi, să aplice amenzi în cuantum de 65.000 de lei pentru Kanal D, Antena Stars, Antena 1, România TV şi B1 TV, din cauza modului în care au prezentat înmormântarea Mărioarei Zăvoranu, informează România TV.

CNA a reuşit, în şedinţa de astăzi, să ia o decizie în privinţa modului în care unele dintre principalele televiziuni din România au prezentat în emisiunile lor înmormântarea Marioarei Zăvoranu, mama Oanei Zăvoranu. A fost pentru a treia şedinţă în care membrii Consiliului au discutat despre acest subiect.

Marioara Zăvoranu a murit pe 17 aprilie, la un spital din Bucureşti, iar informaţii despre înmormântarea acesteia, care a avut loc pe 19 aprilie, au fost difuzate la mai multe televiziuni. În urma difuzărilor informaţiilor despre acest subiect, CNA a primit 26 de reclamaţii, inclusiv unele de la Oana Zăvoranu, care a reclamat România TV, în urma unor afirmaţii la adresa sa făcute de Corneliu Vadim Tudor, dar şi unele de la Kanal D, care a reclamat Antena Stars, din cauză că ar fi preluat fără citarea sursei informaţii despre cazul Oana Zăvoranu-Marioara Zăvoranu.

Pe de altă parte, CNA a constatat că Antena Stars a difuzat în exclusivitate înmormântarea Marioarei Zăvoranu.

Astfel, CNA a decis, astăzi, să amendeze Kanal D cu 20.000 de lei, Antena Stars - cu 15.000 de lei, Antena 1, România TV şi B1 TV - cu câte 10.000 de lei, la propunerea membrului CNA Dorina Rusu.Sursa: România TV

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii