Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracțiuni de corupție Procurorii DNA fac mai multe percheziţii la Constanţa. Este vizat Inspectoratul Şcolar (UPDATE/document)

ro

08 Oct, 2014 09:02 4118 Marime text
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada august-octombrie 2014.

Azi, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiile Brăila și Constanța, din care patru la instituții publice de interes local.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, se arată în comunicatul DNA.

UPDATE, ora 9.19

Percheziţiile se desfăşoară la inspectorale şcolare din Brăila şi Constanţa.

UPDATE, ora 9.24

Până la acest moment, reprezentanţii ISJ nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere cu privire la percheziţiile DNA.

UPDATE, ora 10.07

Potrivit România TV în cazul celor două inspectorate ar fi vorba despre cazuri de mită dată în cadrul unor examene.

UPDATE, ora 10.09

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că patru dintre percheziţii au loc la inspectoratele şcolare judeţene Brăila şi Constanţa, precum şi la două licee din Brăila.

UPDATE, ora 10.18

Agerpres transmite, potrivit unor surse, că percheziții au loc la liceele din Brăila, "Nicolae Iorga" și "Panait Istrati", iar acuzațiile ar fi de mită.


UPDATE, ora 10.13

România TV, transmite că mai multe persoane din conducerea ISJ Constanţa ar fi luat mită de la elevi, dar şi de la profesorii care au susţinut examenul de titularizare pentru a-i ajuta pe aceştia din urmă să promoveze testările.

Mai multe documente au fost ridicate de procurori de la ISJ Constanţa, urmează să vedem dacă se va decide reţinerea persoanelor implicate în acest caz.

UPDATE, ora 12.07

Şeful ISJ Brăila a fost ridicat de procurori şi dus la audieri, transmite România TV.

În secţiunea Documente de mai sus veţi găsi comunicatul DNA cu privire la percheziţiile din municipiile Brăila şi Constanţa.

UPDATE, ora 13.41

Inspectorul general Răducu Popescu a declarat că procuorii DNA au venit în această dimineaţă la sediul ISJ Constanţa de unde au ridicat mai multe documente privind cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Acesta a spus că acţiunea de dimineaţă a fost mai degrabă un control decât o descindere.

„ISJ Constanţa nu are treabă cu acest dosar. Organele de anchetă au solicitat nişte înscrisuri cu privire la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. ISJ nu este implicat, noi doar am pus la dispoziţie acele înscrisuri", a declarat Răducu Popescu.

 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii