Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:45 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Informațiile privind doi suspecți de activități teroriste în Bulgaria nu corespund realității

ro

09 Aug, 2015 23:36 526 Marime text
 
Ministerul român al Afacerilor Externe precizează, în această seară, că informațiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste nu corespund realității.

„Potrivit unui comunicat oficial dat publicității astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum și datelor obținute de la autoritățile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informațiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste nu corespund realității. Conform aceleiași surse, informațiile respective reprezintă consecința unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forțele de ordine din țara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din orașul Burgas, cât și în cadrul strategiei interne de combatere a migrației ilegale și a activității infracționale vizând falsificarea documentelor de identitate. Referitor la cărțile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeași sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice", se arată într-un comunicat transmis ZIUA de Constanța de MAE.

Presa din Bulgaria a relatat astăzi faptul că serviciile de securitate din țara vecină caută doi cetățeni străini, un român și o tânără din Franța, care s-ar fi raliat organizației teroriste Statul Islamic și care în prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar.


Citește și ALERTĂ LA GRANIȚA DE SUD CU ROMÂNIA. CETĂȚEAN ROMÂN, SUSPECTAT DE LEGĂTURI CU ORGANIZAȚIA TERORISTĂ STATUL ISLAMIC

Ti-a placut articolul?

Comentarii