Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare situaţie ora 05.00 Localităţi din judeţ izolate sau fără curent electric

ro

30 Jan, 2014 06:21 1373 Marime text
Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa face următoarele precizări:
Ca urmare a condițiilor meteorologice, de la instituirea codului roșu, pe raza județului Constanța s-a intervenit pentru salvarea mai multor persoane blocate în zăpadă și pentru asigurarea asistenței medicale de urgență în mai multe cazuri:
În urma evoluţiei situaţiei operative drumurile naționale, județene și cele comunale sunt în continuare închise prin ordin al Prefectului Județului Constanța.
Se acționează pe drumurile naționale și drumurile județene pentru deszăpezire și deblocarea mașinilor.
În urma blocării drumurilor, primăriile Corbu și Deleni au acționat pentru evacuarea si adăpostirea a 91, respectiv 40 persoane surprinse în trafic.
42 autoturisme sunt rămase pe carosabil, 30 în zona Lumina-Tariverde iar 12 în zona Hârșova persoanele fiind cazate în adăposturi.
Au fost 206 persoane salvate din zăpadă și 36 de persoane asistate medical.
La această oră, sunt izolate 13 localități după cum urmează: Topalu, Capidava, Ghindărești, Dunăreni, Viile, Tudor Vladimirescu, Dunărea, Casian, Cogealac, Tariverde, Rîmnicu de Jos, Rîmnicu de Sus și Gura Dobrogei.   
La ora 05:00, ENEL a anunțat avarii care afectează locuitorii din Fântânele, Tariverde, Canlia, Bugeac, Almalău, Satu Nou, Strunga, Izvoarele și Coslugea.
Avariile la rețeaua de energie electrică, au afectat și alimentarea cu apă potabilă a localității Vâlcele.
Din cauza vântului foarte puternic, au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, iar Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a fost închis.
Pană la ora 05:00 au fost preluate un număr de 265 de apeluri la numărul unic de apel 112.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii