Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpaţi, reţinuţi pentru trafic internaţional de droguri (galerie foto)

ro

22 Oct, 2018 17:36 1413 Marime text
La data de 20.10.2018, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  M. S., D. H. – A. şi S. G. – F., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată.

În perioada 15-21 octombrie 2018, procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală împeună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală au efectuat o operațiune de combatere a traficului de droguri de risc și de mare risc în Capitală, în special în zona cluburilor și localurilor de agrement, anihilând o importantă rețea de distribuție.

Astfel, în perioada 15-21 octombrie 2018 au avut loc 5 acţiuni de prindere în flagrant pe raza sectoarelor 2 şi 4, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate  peste 1.200 de grame de cannabis și aproximativ 1.000 de comprimate de ecstasy.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că inculpaţii şi suspecţii din cauză  au procurat drogurile de risc şi de mare risc din Olanda şi Spania, pe care le-au  transportat în România, iar ulterior le-au distribuit pe raza municipiului București, în special în cluburi și localuri de agrement.

 La data de 21.10.2018 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

 Faţă de alţi 6 inculpaţi, procurorii  DIICOT – Structura Centrală  au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul tehnic şi de criminalistică din cadrul DIICOT.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: DIICOT 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii