Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil! Vezi cum doi adulți și patru copii au supraviețuit 36 de ore la o temperatură de -16 grade Celsius

ro

12 Dec, 2013 12:20 1573 Marime text
    Un cuplu din Nevada, doi copii ai lor, și doi nepoți, s-au răsturnat cu mașina în munți, după ce aceasta a derapat din cauza zăpezii. Ei au plecat pentru a se juca în zăpadă, undeva lângă orașul Lovelock, în deșertul  Nevada.
   Situația a devenit critică, după ce temperatura a scăzut sub 16 grade Celsius. James Glanton în vârstă de  34 de ani, prietena acestuia, Christina McIntee de  25 de ani; cei doi copii ai lor, Evan și Chloe Glanton, o nepoată și un nepot- Shelby Fitzpatrick și Tate McIntee, au fost declarați dispăruți după ce nu s-au mai întors din munți. În timpul călătoriei s-au îndepărtat destul de mult de cea mai apropiată localitate, așa încât nu au putut folosi telefoanele pentru a cere ajutor. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 10 ani.
    Aproximativ 100 de persoane, sarvatori și voluntari, i-au căutat. Aceștia au plecat duminică la prânz, și au fost găsiți abia marți dimineață.
     Au reușit să supraviețuiască folosind diverse metode pentru a se încălzi. După ce motorul s-a oprit, au folosit pietre ca să se încălzească, au ars roata de rezervă și au stat tot acest timp împreună. Salvatorii spun că este un adevărat miracol că au rezistat atât de mult în asemenea condiții meteo.   
    Despre starea lor de sănătate, asistenții medicali, care i-au preluat, au declarat că cei mici sunt deshidratați, dar sănătatea lor nu este pusă în pericol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii