Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:51 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În pragul începutului de an școlar Ministerul Finanțelor publică execuțiile bugetare la zi ale tuturor instituțiilor de învățământ

ro

08 Sep, 2016 13:30 919 Marime text
Părinții și elevii pot consulta portalul www.transparenta-bugetara.gov.ro pentru a afla cheltuielile realizate în primele opt luni ale acestui an de instituțiile de învățământ din toată țara. Cei interesați pot afla care sunt cheltuielile cu bursele școlare, pregătirea profesională, cu bunurile și serviciile sau cu materialele pentru curățenie ale grădinițelor, școlilor, liceelor sau ale universităților.
 
Totodată, pot fi comparate stadiul execuției bugetare la opt luni cu bugetul individual inițial și pot analiza care sunt fondurile disponibile până la finalul anului.
 
Același lucru este valabil pentru toate entitățile publice din țară. Pe www.transparenta-bugetara.gov.ro găsiți bugetele individuale, rapoartele de execuție bugetară, cele agregate la nivel de ordonator principal de credit pentru 13.700 de instituții, până la data de 31 august, informează Ministerul Finanțelor Publice într-un comunicat. 
 
De asemenea, orice persoană poate găsi pe platforma pusă la dispoziție de MFP fișele tuturor entităților publice. Acestea conțin toate datele de identificare a instituțiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale și de corespondență. Tot aici, cei interesați pot găsi informații despre instituțiile subordonate și cele cărora li se subordonează.

Ti-a placut articolul?

Comentarii