Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În minivacanţa de Sf. Maria, Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche a fost tranzitat de 65.500 de persoane

ro

19 Aug, 2018 13:33 1529 Marime text
În minivacanța de Sf. Maria (14-18.08.2018), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.303.000 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care  578.000 pe sensul de intrare în ţară şi  725.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 314.600 mijloace de transport, informează Poliţia de Frontieră Română pe site-ul oficial.

Potrivit sursei citate, comparativ cu  perioada similară a anului trecut, în acest an se mențin aceleași valori de trafic specifice sezonului estival.

Anul acesta, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 423.700 persoane, precum si cele aeroportuare unde au efectuat formalitatile aproximativ  316.600    persoane.  De asemenea, în această perioadă, pe la frontiera româno-bulgară au trecut graniţa aproximativ 232.900 persoane, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară. 

În ceea ce priveşte situația statistică pe puncte de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 199.500 persoane, urmat de  P.T.F. Nădlac II cu peste 142.300 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 102.100 persoane. Totodată, la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (95.800 persoane) şi Vama Veche (65.500 persoane).

Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, astfel că aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera. 

De asemenea, autoritățile din Ungaria au informat că, în perioada 18 august, ora 16.00 (ora României) - 20 august ora 23.00 (ora României), circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, este restricţionată de autoritatile maghiare. Măsura este luată de către autoritățile din țara vecină ca urmare a faptului că data de 20 august este sărbătoare națională în Ungaria.

În această perioadă, şoferii automarfarelor staţionează în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului si folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. 
În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale. 

Şi pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare, astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fluent şi civilizat. Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei. 
 
Recomandări:
 
Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, participanților la traficul transfrontalier le este recomandat să consulte aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă  media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
 
Sursa foto: Garda de Coastă 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii