Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:25 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Lungu, comisar la Protecția Consumatorilor Gorj, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

22 Jan, 2016 14:51 968 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a inculpatului Ilie Lungu, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde.

În același context, la data de 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 


Sursa foto: jurnalulolteniei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii