Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Peste 4000 de poliţişti au intervenit în zonele afectate de furtuni. Zeci de maşini, blocate

ro

29 Jun, 2018 14:47 1162 Marime text
Începând din seara de 27 spre 28 iunie, pe perioada codului galben de furtuni și ploi, pentru înlăturarea efectelor situațiilor de urgență, au intervenit peste 4.400 de polițiști.
 
În doua zile cu precipitații abundente, în mai multe județe din țară, echipajele poliției au intervenit, alături de alte forțe ale M.A.I., autorități publice locale și voluntari, pentru înlăturarea efectelor situațiilor de urgență cauzate de furtuni și ploi.
 
Astfel, 4.480 de polițiști, cu 2.148 de autospeciale, au fost în dispozitiv, intervenind, sprijinind și salvând pe cei afectați de ploi și inundații.
 
Pe drumurile publice, polițiștii rutieri au dirijat conducătorii auto pe rute ocolitoare, au fluidizat circulația, acolo unde traficul a fost îngreunat sau blocat din cauza apei acumulate pe carosabil, unde poduri şi podeţe au fost  avariate, unde s-au produs alunecări de teren ce au afectat partea carosabilă sau unde, din cauza aluviunilor, traficul rutier a trebuit oprit.
 
Polițiștii au îndrumat șoferii care voiau să traverseze drumurilor naționale sau județene acoperite cu apă, pietre, aluviuni, noroi, au supravegheat traficul atunci când se circula pe un singur sens și au acționat pentru salvarea persoanelor aflate în autoturismele luate de viituri. 
 
În mai multe localități, polițiștii au acordat sprijin pentru evacuarea apei din case, curți, anexe gospodărești sau pentru îndepărtarea aluviunilor de pe drumurile inundate.
 
Polițiștii au intervenit și pentru evacuarea preventivă a zeci de persoane, din gospodăriile inundate, acestea fiind cazate în spațiile puse la dispoziție de autorități sau la rude.
 
În dimineața de 28 iunie, pe DN22A (unde 11 autovehicule au rămas blocate) şi pe DN 22D (unde 50 mașini au rămas blocate), circulația a fost oprită pe ambele sensuri de mers, din cauza acumulării de apă pe carosabil. Aceleași probleme au fost și pe drumurile județene din județul Tulcea.
 
În seara de 27 iunie a.c., doi polițiști din Tulcea, au intervenit pe un deal, pentru a salva un adult și un minor, pe care i-au văzut cerând ajutor. Viitura le luase autovehiculul în care se aflau, iar ei s-au salvat ieșind din mașină. Polițiștii au reușit să ajungă la cei doi, pe care i-au salvat și i-au adus la o ambulanță. La scurt timp, polițiștii au mai găsit alte persoane care cereau ajutorul, întrucât autoturismele în care se aflaseră fuseseră luate de viitură.



Sursă foto: IGPR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii