Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Icoana Maicii Domnului „Apărătoarea și Ocrotitoarea Moldovei”, pentru prima dată la Constanţa

ro

29 Jan, 2016 10:44 4873 Marime text
 
Parohia Sf. Haralambie din Constanța vă invită să participați la momentul sosirii Icoanei făcătoare de minuni Maicii Domnului „Apărătoarea și Ocrotitoarea Moldovei” adusă pentru prima dată în România din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc luni, 1 februarie, începând cu ora 18.00, la biserica de pe ulevardul. Tomis, cartier Boema, lângă stația Petrom, în prezența preoților slujitori și a credincioșilor.
 
Icoana Maicii Domnului este adusă de la mănăstirea Hârbovăț (Republica Moldova) de o delegație condusă de părintele stareț, arhimandritul Spiridon Marin. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti această icoană a Maicii Domnului până în data de 10 februarie.
 
Mănăstirea Hârbovăţului deține icoana din secolul al XVIII-lea, pe când stareţ era egumenul Pahomie. Icoana, păstrată cu sfințenie generații de-a rândul în familia colonelului rus Nicolae Alexei Albaduev, a fost dăruită mănăstirii în urma unei tragice întâmplări. După ce colonelul s-a spovedit părintelui Pahomie, în decembrie 1790, a plecat spre casă cu un cal tânăr și neînvățat, care l-a trântit și l-a omorât. Până în anul 1812, mănăstirea a fost reconstruită de trei ori, după trei incendii, și, de fiecare dată, icoana a fost găsită în cenușă, cu fața în jos, nearsă, cu toate că era pictată pe pânză şi lipită pe lemn de tei.
Se spune că prin rugăciune în fața icoanei, mulți bolnavi și-au găsit alinare sufletească și trupească, vindecându-se de paralizii, arsuri, probleme psihiatrice, cardiace, etc.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii