Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iarna se intoarce in forta Vezi prognoza pana luni

ro

21 Jan, 2011 12:53 1707 Marime text

60468933.jpgNinsorile s-au intors in jumatate de tara, dar vor castiga si mai mult teren. De ieri dimineata ninge in Mures, Cluj, Bihor si Maramures. Zapada este, insa, pe toate drumurile din Transilvania, asa ca soferii trebuie sa circule cu prudenta.

Vineri, 21 ianuarie

Vremea va fi inchisa si vor cadea precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, in sud-vestul si centrul tarii si local in rest. Exceptie va face sud-estul teritoriului, unde vor predomina ploile, iar acestea se vor semnala indeosebi in cursul noptii.

La munte va ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, noaptea, in Muntenia si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -5 si 5 grade. Dimineata va mai fi ceata, pe arii restranse in sud si in sud-est. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

In Bucuresti, vremea va fi inchisa. Dimineata vor mai fi conditii de ceata, iar seara si noaptea vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, cu tendinta de transformare in lapovita si ninsoare. Vantul va deveni in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de 0...1 grad. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

La munte, vremea va fi inchisa si pe arii relativ extinse va ninge, mai ale in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat. Regimul termic nu va avea modificari semnificative.

Sambata, 22 ianuarie

Vremea va fi închisa si umeda. Ziua vor fi precipitatii pe arii extinse in jumatatea de sud a tarii si local in rest, iar noaptea in toata tara. Acestea vor fi sub forma de ninsoare, exceptand sud-estul unde, mai ales spre seara si noaptea, vor predomina ploile. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, mai ridicate pe litoral, iar cele minime, in general, intre -6 si 4 grade. Presiunea atmosferica va fi în scadere.

In Bucuresti, vremea va fi închisa si temporar vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, iar noaptea si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 1..2 grade, iar cea minima de -1...0 grade. Presiunea atmosferica va fi în scadere.

La munte, vremea va fi inchisa si temporar va ninge in toate masivele, dar cu deosebire in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura. Vantul va sufla moderat. Valorile termice vor fi apropiate de cele din intervalul precedent.

Duminica, 23 ianuarie

Cerul va fi mai mult noros, exceptand nord-vestul, unde in prima parte a intervalului va fi variabil. Mai ales ziua, va ninge pe arii extinse in sudul si estul tarii, local in centru si numai izolat in rest, iar in Dobrogea in primele ore ale zilei vor fi si precipitatii sub forma de ploaie si lapovita. Izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Vantul va prezenta intensificari indeosebi in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 3 grade, mai ridicate in sud-est, iar cele minime, in scadere fata de noaptea precedenta, se vor situa, in general, intre -12 si -4 grade.

In Bucuresti, cerul va fi noros si, mai ales ziua, temporar va ninge, iar vantul va prezenta intensificãri. Temperatura maximã va fi de 0...1 grad, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -3 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros si va ninge pe arii extinse, exceptand Muntii Apuseni unde innorarile vor fi temporare, iar ninsorile pe spatii mai restranse. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va avea intensificari. Temperatura aerului va marca o scadere.

Luni, 24 ianuarie

Cerul va fi mai mult noros si va ninge in regiunile vestice, nordice si centrale si pe spatii restranse in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vest, sud-vest si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 3 grade, iar cele minime, in general, intre -12 si -4 grade.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros si trecator este posibil sa mai ninga slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de -2 grade, iar cea minima va fi de -10...-9 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros si va ninge în Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si vestul Carpatilor Meridionali si local in rest. Vantul va avea unele intensificari. Regimul termic va fi comparabil cu cel din ziua precedenta.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii