Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Constantinescu, şeful CJPC „Ce am găsit la Cuptorul cu Plăcinte depăşeşte cu mult puterea noastră de imaginaţie“

ro

28 Jun, 2017 12:19 6011 Marime text
Prezent astăzi la Constanţa, cu prilejul deschiderii structurii „Comandament Litoral 2017“, Paul Anghel, director general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, s-a referit şi la situaţia deosebită descoperită la Cuptorul cu Plăcinte, în Satul de Vacanţă.
 

„Situaţia excede competenţelor noastre. În acest moment, înţeleg că există o anchetă în desfăşurare din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Depăşeşte cadrul contravenţional, probabil că se încadrează deja într-un domeniu penal“, a spus Paul Anghel.

 
Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Consstantinescu, a arătat, printre altele:
 

„Lucrurile pe care le-am găsit acolo au depăşit cu mult puterea noastră de imaginaţie. La momentul efectuării primului control, atât administratorul, cât şi orice reprezentant al acestuia au părăsit locaţia. Am fost în imposibilitatea de a comunica, de a inventaria şi am procedat împreună cu colegii de la Sanitar - Veterinar la sigilarea încăperilor în care am găsit deficienţe şi produse cu potenţial periculos. La acel moment, am filmat şi fotografiat, pentru că era singura noastră posibilitate de a evalua ce se întâmplă acolo. Astăzi, la momentul desigilării, când respectivul comerciant a găsit posibilitatea de a chema o societate specializată în distrugerea unui astfel de tip de marfă, ne-am prezentat, iar, în urma desigilării primei încăperi, am constatat că era «curată», în sensul că lipsea trei sferturi din ceea ce noi vedeam pe camere că ar fi fost acolo. Am mizat şi mizăm în continuare pe suportul colegilor de la Sanitar-Veterinară, mult mai pricepuţi decât noi în a identifica, cântări şi trimire sau nu spre distrugere acest tip de mărfuri. Dânşii sunt în continuare acolo, alături de colegi de la Poliţie, de la Servicul de investigare a fraudelor, Criminalistică, cei care încearcă să identifice modalitatea prin care s-a pătruns în aceste încăperi. Aşa a înţeles comerciantul să se salveze. Dânsul are o reacţie impasibilă, cred că e obişnuit cu tracasările de acest tip. E foarte interesant cum a rezistat pe piaţă până la acest moment. Acolo nu păreau făcute renovări în ultimii 12 ani“.       


Paul Anghel a spus că, în situaţia în care patronul de la Cuptorul cu Plăcinte se va adresa instanţei, va putea contesta numai amenda, ca sancţiune principală, sancţiunea complementară, suspendarea activităţii, nu o poate contesta.

„Contestarea în instanţă nu suspendă de drept executarea măsurii contravenţionale complementare“, a punctat Paul Anghel.

 

„Eliminând corpul delict, probabil crede că sancţiunile vor fi mai mici. Noi deja am aplicat sancţiunea pe care o ştiţi, de 92.000 de lei. Dânsul interpretează greşit măsura de suspendare a activităţii pe şase luni. Aceasta are la bază tocmai boicotarea controlului şi nicidecum ceea ce am găsit acolo. Măsura de suspendare a activităţii şi amenda sunt mai mult decât pertinente“, a spus şi Horia Constantinescu. 


Horia Constantinescu a spus că CJPC Constanţa a mai fost în control la Cuptorul cu Plăcinte, prin doi reprezentanţi ai instituţiei.

„A fost vorba de un control tematic, de prevenţie, exact cum s-a întâmplat şi acum, la începutul acestui sezon. S-a discutat despre linia de prezentare, tocmai pentru a nu se plânge comerciantul că nimeni nu trece să-l şi înveţe. Atunci, colegii noştri au aplicat o sancţiune şi au lăsat lucrurile să fie îndreptate“, a punctat şeful CJPC Constanţa.        

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bulgaru N 28 Jun, 2017 12:47 Pentruca de fiecare data, cand au venit controale, s-a dat o spaga si toata lumea a fost multumita.