Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu autoturisme de lux închiriate, destructurat. Cum operau

ro

19 Mar, 2018 13:21 1937 Marime text
Astăzi, 19 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, abuz de încredere, tăinuire, uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i s-a suspendat acest drept.
 
Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovhicule, în perioada octombrie 2017 – martie 2018, precum şi datorită schimbului de informaţii cu autorităţile judiciare din statele Uniunii Europene, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cu sprijinul altor trei bărbaţi, ar desfăşura activităţi de natură infracţională, pe linia traficului cu autoturisme furate.
 
În urma investigaţiilor efectuate au fost identificaţi toţi cei patru membri ai grupului infracţional, stabilindu-se faptul că aceştia au preocupări în sfera comiterii de infracțiuni în legătura cu autoturisme de lux închiriate din străinătate, ce ulterior erau valorificate pe teritoriul României.
 
Sub paravanul unei societăți comerciale cu profil rent-a-car deținut de către unul dintre bănuiţi, acesta, abuzând de încrederea unor persoane, procura diverse autoturisme sub pretextul închirierii prin firma sa, urmând să le remită ulterior anumite sume de bani. Totodată primea de la proprietari actele originale și cheia autovehiculului.
 
Ulterior bărbatul întocmea în fals contracte de vânzare - cumpărare pentru aceste autovehicule, rezultând astfel că el este proprietarul de drept și apoi le amaneta pentru sume cuprinse între 4.000 și 23.000 euro. Au fost identificate un număr de 10 astfel de autoturisme, care au fost indisponibilizate la sediul subunităţii, trei dintre acestea fiind urmărite de Belgia, Danemarca şi Olanda.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune, abuz de încredere, tăinuire, uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i s-a suspendat acest drept, cu trei persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii