Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Graniţele de la Negru Vodă şi Ostrov, rute ocolitoare pentru Bulgaria

ro

22 Dec, 2015 16:53 1962 Marime text
În perioada Sărbătorilor de Iarnă, pentru a evita eventualele aglomerări în punctele de trecere a frontierei din județul Constanța, reprezentanții Gărzii de Coastă recomandă celor care urmează să treacă granița cu Bulgaria să utilizeze toate cele trei puncte existente.

Conform sursei citate, în anii trecuți, cea mai folosită cale de ieșire din țară a fost PTF Vama Veche. Tocmai de aceea, oamenii legii ne sfătuiesc să folosim și PTF Ostrov și PTF Negru Vodă, zone în care valorile de trafic sunt, în general, mai scăzute.
"De asemenea, conducerea Gărzii de Coastă a dispus ca numărul lucrătorilor din punctele de frontieră să fie suplimentat în caz de nevoie, astfel încât efectuarea formalităţilor să se desfăşoare într-un timp cât mai scurt, ţinând cont că din luna noiembrie sunt efectuate verificări sistematice asupra cetăţenilor UE şi non-UE, în cooperare cu alte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu", după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Garda de Coastă.

Oficialii Gărzii de Coastă au precizat că, în această perioadă, "aproximativ 300 de poliţişti de frontieră, cu 80 de mijloace de mobilitate terestră şi fluvială, din cadrul Gărzii de Coastă vor acţiona pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea pentru asigurarea controlului şi supravegherii frontierei de stat, precum şi în cadrul unor misiuni de cooperare privind ordinea şi siguranţa publică alături de efective ale Poliţiei Române.

Întreprinderea măsurilor ferme de către Garda de Coastă, în toată zona de competenţă, nu are ca scop îngrădirea dreptului la liberă circulaţie al persoanelor, ci menţinerea lui, prin asigurarea respectării, de către toţi participanţii la traficul transfrontalier, a legislaţiei interne şi internaţionale în vigoare", se adaugă în documentul citat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii