Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:51 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google marchează votul de azi printr-un Doodle

ro

26 May, 2019 09:04 770 Marime text
Google Doodle dedicat alegerilor europarlamentare din 26 mai și referendumului pentru alegeri! Gigantul american marchează această zi importantă pentru Uniunea Europeană și prezintă un ghid complet privind modul cum se votează la alegerile UE.

 În România, alegerile europene au loc la data de 26 mai 2019. Cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota. Votul din străinătate este posibil dacă se îndeplinesc anumite condiții.

În România, alegerile europene au loc duminică, 26 mai 2019. Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00, ora locală.
Alegătorii sunt arondați unei secții de votare, în funcție de domiciliu sau reședință. Listele de alegători sunt întocmite în avans.

Totuși, votul la altă secție de votare este posibil. Alegătorii (români sau din alt stat membru) pot vota la orice altă secție de votare decât aceea unde sunt arondați, dacă în ziua votului se află în altă localitate decât cea de reședință. Președintele secției de votare trebuie sa-i înregistreze pe listele suplimentare de alegători.
În România, cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii