Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:52 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google aniversează astăzi 23 de ani de la înființare

ro

27 Sep, 2021 10:34 636 Marime text
  • Astăzi, motorul de căutare Google deschide pagina de start cu un nou Doodle dedicat aniversării a 23 de ani de la înființare.
Google LLC este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume, scrie Wikipedia.

A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web.

La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul foarte mare, format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri, documente, quizuri și directoare web. Acesta mai conține și jocuri distractive „easter eggs” care pot fi găsite căutând „google hacks”.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârșitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

În iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservării limbilor pe cale de dispariție. Intitulat „proiectul limbilor în pericol”, acesta ia în considerare peste 3.000 de limbi și dialecte pentru care s-au creat înregistrări audio de înaltă fidelitate.
 

Sursă foto: captură Google.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii