Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:45 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geta Brătescu omagiată de Google. 95 de ani de la nașterea artistei. Google a creat un Doodle nou

ro

04 May, 2021 03:02 3210 Marime text
  • Astăzi Google o omagiază pe artista Geta Brătescu și în memoria sa a creat un Doodle cu care deschide pagina de start.
 
Geta Brătescu s-a născut la 4 mai 1926, Ploieşti, și a încetat din viață pe 19 septembrie 2018. Opera sa artistică include lucrări de grafică, desen, colaj, fotografie şi ilustraţie de carte.

 
Geta Brătescu a urmat Facultatea de Litere a Universității București în perioada 1945 – 1949, profesori: George Călinescu și Tudor Vianu, apoi Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” București între 1969 – 1971, potrivit Radio România Cultural.

Începe studiile de artă în 1945 la Academia de Arte Frumoase, sub îndrumarea maestrului Camil Ressu, dar este forțată să le întrerupă din cauza cenzurii comuniste. .Cultural.

Geta Brătescu este una dintre cele mai importante artiste postbelice din România. A creat artă sub diverse forme, de la film la textile, fotografie, ilustrație, performance sau sculptură.

Opera sa artistică include lucrări de grafică, desen, colaj, fotografie și ilustrație de carte.

Geta Brătescu primește în 2008 titlul de Doctor honoris causa al Universității Naționale de Arte din București, acordat pentru remarcabila sa contribuție la dezvoltarea artei românesti contemporane.

La vârsta de 91 de ani, Geta Brătescu reprezenta România la Bienala de la Veneția.

Sursă foto: Google

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii