Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:51 21 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Maior O întâlnire Iohannis - Trump, obiectivul cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral

ro

12 Feb, 2017 09:26 1730 Marime text
Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă seara de Digi 24, că are „promisiunea” de la consilierul pe securitate naţională al lui Donald Trump că va efectua, până în luna iunie, o vizită în România, obiectivul „cel mai semnificativ” din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic fiind o întâlnire între preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Donald Trump.

Chestionat dacă vor avea loc anul acesta vizite la nivel înalt, George Maior a spus că se lucrează „intens” în acest sens.

„Lucrăm intens şi aşteptăm ca noul secretar de stat să se instaleze pentru a lucra la o vizită a acestuia în zonă, sau vizite ale omologilor români aici (în SUA – n.r.). Am promisiunea de la consilierul pe securitate naţională al domnului Trump, care a mai vizitat România în 2014 şi pe care îl cunosc foarte bine, să efectueze o vizită în România pentru a înţelege mai bine complexitatea regiunii din punct de vedere al securităţii, dar şi modul în care România adaugă semnificativ la conceptul şi american şi aliat NATO de stabilitate şi de scuritate în zona Mării Negre. Deci, acest lucru sperăm să îl realizăm până în iunie”, a precizat ambasadorul României în SUA.

Maior a ţinut să precizeze că „obiectivul semnificativ” îl reprezintă o întâlnire între Klaus Iohannis şi preşedintele SUA, Donald Trump.

„Şi bineînţeles, cel mai important lucru, obiectivul nostru cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic, o vizită, o întâlnire între preşedintele României şi preşedintele Americii. Este permanent pe agendă, vom vedea cum se va materializa această intenţie absolut necesară, pentru că România are ce să arate şi să pună în discuţie foarte clar cu SUA din punct de vedere al securităţii, politicii de securitate, militar, politică de informaţii, politică economică. România este un aliat foarte semnificativ şi important pentru SUA în regiune şi chiar în plan global”, a conchis George Maior.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii