Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Maior „Aş vrea să fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi“

ro

26 Mar, 2014 15:59 1483 Marime text
Directorul SRI, George Maior, a dorit să precizeze, la prezentarea bilanţului  SRI pe anul 2013, că nu are nicio intenţie de a participa la prezidenţiale şi îşi doreşte ca acest gen de scenarii să nu mai fie vehiculate.
 
Serviciul Român de Informaţii (SRI) a trecut prin multe schimbări în cei 24 de ani de existenţă. Din octombrie 2006, la conducerea SRI-ului se află George Maior, diplomat şi om politic, despre care au început să fie vehiculate zvonuri referitoare la posibilitatea candidării la preşedinţie. George Maior a ţinut să declare că nu îşi doreşte acest lucru. Totodată, acesta a vorbit despre activităţile şi realizările pe care le-au desfăşurat anul trecut membrii Serviciului Român de Informaţii. Acesta a declarat că a fost îmbunătăţită securitatea cibernetică, protecţia infrastructurilor critice, securitatea economică şi energetică. În ceea ce priveşte apărarea graniţelor, diplomatul a menţionat că aceasta a fost cu succes îndeplinită prin interzicerea intrării în ţară a unor persoane suspecte de terorism. Potrivit directorului SRI, pentru anul în curs sunt multe obiective de îndeplinit. Astfel, se doreşte întărirea barajului informatic pentru apărarea intereselor strategice geopolitice şi economice ale României. Se doreşte evoluţia structurilor teritoriale, pentru o răspundere mai promptă în faţa ameninţărilor posibile. Din punct de vedere legislativ, Maior se declară mulţumit, deoarece cadrul legislativ nou adoptat s-a îmbunătăţit în ceea ce priveşte securitatea naţională.
 
„SRI a evoluat până la punctul în care reprezintă o instituţie credibilă, apreciată de populaţie“
 
Valorile instituţiei au fost numite ca fiind independenţa, neutralitatea şi profesionalismul, afirmând că orice încălcare a acestora va fi sancţionată corespunzător. George Maior a menţionat că acest aspect se aplică şi asupra sa şi că îşi doreşte să fie exclus din toate aceste scenarii vehiculate, prin care se presupune candidatura sa la prezidenţiale.
A încheiat prin a preciza că, din punctul său de vedere, SRI a  evoluat, a devenit o instituţie credibilă, apreciată de populaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii