Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gălăţean reţinut de poliţie, pentru evaziune fiscală. Care este prejudiciul

ro

06 Jun, 2018 11:51 1729 Marime text
Poliţiştii din Mureş au efectuat 33 de percheziții, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, în București și şase județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei. O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.
  
Astfel, în data de 5 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, au reţinut un bărbat de 43 de ani, din judeţul Galaţi, administrator al unei societăţi comerciale, bănuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată. 
 
În cauză, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 33 de percheziții, în municipiul București și în județele Mureş, Galaţi, Suceava, Prahova, Teleorman şi Dâmboviţa. La percheziţii au participat și poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi, Suceava,  Prahova, Teleorman şi Dâmboviţa, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.
 

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 –2016,  reprezentanţii unei firme din Mureş ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei, informează IGPR.

 
În cursul zilei de astăzi, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, pentru a fi dispuse măsurile legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii