Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furtunile au lăsat pagube imense în urmă. Capitala și alte 16 județe, afectate

ro

16 Jun, 2018 11:26 2323 Marime text
Capitala şi 44 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de furtuni în ultimele 24 de ore, 44 de locuinţe fiind inundate, iar circulaţia fiind perturbată pe 8 tronsoane de drum, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, la nivel naţional au fost semnalate efecte negative în 44 localităţi din 16 judeţe (AB, BC, CJ, DJ, GL, GJ, HD, MM, MH, MS, NT, OT, SJ,  TM, VL şi VN) şi în Bucureşti. Din primele evaluări, în urma căderilor semnificative de apă şi scurgerilor importante de pe versanţi, au fost afectate 44 locuinţe, 39 beciuri şi subsoluri, 120 curţi, 2 obiective economice, 2 anexe gospodăreşti, 1 autoturism, 1 fântână şi 8 tronsoane de drum. 

Salvatorii militari au acţionat pe toată durata zilei de ieri şi a nopţii pentru evacuarea apei din gospodării şi înlăturarea efectelor generate de vremea rea cu motopompe de mare capacitate, autocamioane, bărci şi cu autospeciale de intervenţie. În urma situaţiilor de urgenţă produse, nu a fost necesară evacuarea preventivă a populaţiei din zonele afectate şi nu au fost înregistrate victime, scrie antena3.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii