Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundația „Speranță pentru copii” a oferit, micuților abandonați, un sejur la mare

ro

15 Sep, 2011 22:18 1818 Marime text
fundatia_.jpgDe mai mulți ani, Fundația „Speranță pentru copii", din Braşov, derulează o serie de acțiuni umanitare de care beneficiază micuții aflați în centre de plasament, cât şi cei cu posibilități financiare reduse. În fiecare vară, zeci de copii sunt aduşi la mare, gratuit, cazarea, masa şi banii de cheltuială fiind asigurați de fundație.

Vicepreşedintele fundației, Andra Tudor ne-a declarat că, un număr de 25 copii de la Centrele de plasament „Maria Gabriel" din Cluj Napoca şi „Buburuza" din Braşov, împreună cu 3 însoțitori s-au aflat în intervalul 3 - 10 septembrie a.c. la Costineşti. „Majoritatea copiilor nu au văzut marea decât la televizor, iar când au admirat-o în realitate au început să plângă. Aceştia au între 4 - 16 ani şi, deşi sunt instituționalizați, merg la grădiniță, şcoală sau liceu. Cazarea şi masa au costat 100 milioane lei, bani obținuți din vânzarea vederilor fundației. Acestea au fost vândute şi la mare de către 20 de voluntari, toți studenți. O vedere s-a comercializat cu 2 lei, voluntarii stând pe litoral timp de 3 luni pentru a strânge banii necesari derulării acestui proiect", a declarat coordonatoarea fundației.

Fundația „Speranță pentru copii" a fost înființată la Braşov în anul 2005 şi până în 2009, inclusiv, a colaborat cu Organizația „Salvați Copiii" Mangalia. Structura cuprinde peste 150 de voluntari, studenți care au făcut practică în domeniile psihologie şi sociologie. La Braşov, fundația a derulat proiecte ample şi cu bugete foarte ridicate. Unul dintre acestea se numeşte „Salon pentru mama". Astfel, în Spitalul de Pediatrie Braşov a fost amenajat un salon în care pot sta atât copiii internați, cât şi mamele care îi însoțesc. Pentru ca încăperea să arate impecabil, s-au executat lucrări de reparații, zugrăveli, s-au cumpărat paturi, noptiere, saltele.

De asemenea, pentru secția de Terapie Intensivă Copii, a fost achiziționat un pulsoximetru, cel al unității sanitare fiind defect. Nu în ultimul rând, Fundația „Speranță pentru copii" a contribuit cu zeci de mii de euro la efectuarea unor intervenții chirurgicale în străinătate. Astfel, o adolescentă, în vârstă de 16 ani, din Arad, nu a văzut niciodată, însă în urma unei operații, suportată financiar de către fundație, lumea tinerei a prins culoare.

Un alt caz este acela al unui copil care nu putea merge, după operație, acesta reuşind să se deplaseze normal. Cel mai impresionant caz pentru care fundația a donat suma de 16.000 euro este cel al unui bebeluş de numai 6 săptămâni care a primit, în Franța, o inimă nouă.

Pe lângă fondurile primite din donații, membrii fundației au format o trupă de teatru în limba germană. Astfel, reprezentațiile pe care le dau în întreg județul Braşov, le asigură venituri pe care le donează în scop caritabil.

Sursa: Infocallatis.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii