Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Fostul deputat Ioan Oltean audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul ANRP

ro

20 Jun, 2019 13:51 2585 Marime text
Fostul deputat Ioan Oltean s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul ANRP, restituit la DNA de ÎCCJ în martie 2017, informează Agerpres.ro

La intrarea în sediul DNA, Oltean a făcut referire la dosarul în care este inculpat.

"Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla. Într-un fel sau altul lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de Înalta Curte acum doi ani. El trebuie acum închis fie printr-o clasare, fie printr-o retrimitere la instanţă", a explicat Oltean.


Întrebat dacă a intervenit la comisia din ANRP pentru un om de afaceri care i-ar fi oferit o sumă de bani, Oltean a negat orice legătură cu acea persoană.

"Eu vreau să vă repet ceea ce am mai spus. Nu am fost niciodată în Chitila, ori dacă nu ai fost niciodată nu poţi să primeşti un sac cu bani. Nu am fost în oraşul Chitila niciodată. Acum e vorba de mine, nu de un şofer sau despre altă persoană. Cu ştiinţa mea, nimeni nu a călcat acolo", a arătat el.


Oltean a menţionat că nu aşteaptă prescrierea faptelor, ci una dintre celelalte soluţii juridice - trimiterea în judecată sau clasarea.

Pe 7 martie 2017, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv restituirea la DNA a dosarului în care fostul deputat Ioan Oltean era acuzat, alături de Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP, de acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren, prejudiciul fiind de aproape 100 de milioane de lei.

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii