Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 22 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Film, teatru şi distracţie pe plajă la Stufstock

ro

24 Jul, 2012 20:23 1131 Marime text
Prima zi de Stufstock a adunat sute de persoane la workshopul de pictură, teatru, Bookstock și Filmstock! Locațiile partenere au devenit neincăpătoare pentru publicul din Vama Veche, care a inspirat adânc aerul cultural de Vamă.
Pentru zilele următoare, publicul are pregătite multe surprize din partea organizatorilor, în materie de teatru, film și distracții pe plajă.
Prima zi de festival a început cu workshop-ul de pictură, la ora 10.00, unde un ceai bun și valurile zgomotoase au creat cadrul perfect la terasa Roata.

Au învăţat să facă un afiş


Timp de aproape două ore, cursanții au putut deprinde tehnicile elementare ale realizării afișului (punctul, linia, colajul, metode folosite) și un scurt istoric al tehnicii afișului. La final, ucenicii au fost supuși unui test de creativitate. Subiectul propus a fost schița afișului Stufstock 10, fiecare fiind liber să își aleagă tehnica.
Bookstock-ul a impresionat și el prin oferta generoasă pe care a adus-o publicului din Vama Veche. Ușor mai timizi la început, cei din Vama Veche au fost repede atrași de standul Bookstock , amplasat pe strada principală, în special de titlurile de cărți care urmează a fi lansate începând de miercuri.

Iubitorii de teatru, la „Barbă Neagră“

Teatrul a strâns la Barbă Neagră toți amatorii și iubitorii de teatru, odată cu piesa “Insomniacii”, o comedie cinică asupra problemelor și gândurilor existențiale care se nasc din…insomnie. De la descoperirea ABS-ului, la povestea lui Harap- Alb sau Prâslea cel Voinic și discuții despre civilizații extraterestre, dialogurile absurde au făcut deliciul publicului iubitor de teatru prezent la Barbă Neagră. În a doua parte a piesei și-a făcut apariția cel de al treilea personaj, un sinucigaș, oferind un comic savuros cu fiecare replică. Pusă în scenă de Sorin Militaru, “Insomniacii” a oferit un umor naiv și sincer într-o comedie inspirațională foarte interesantă.
Cât despre prima noapte de Filmstock, aceasta a încântat spectatorii cu “Toată lumea din familia noastră”, în regia lui Radu Jude și cele mai bune documentare prezentate la “One World Romania”. Aseară, Papa la Șoni s-a dovedit neîncăpător pentru amatorii de film. De un realism covârșitor, drama “Toată lumea din familia noastră”, câștigătoare a trofeului Sarajevo IFF și a mențiunii speciale la Festivalul Internațional de Film de la Odessa, creionează portretul unei familii destrămate, a unui părinte și a fiicei lui, cu un umor amar, specific filmelor românești. Pelicula a impresionat publicul prezent ieri seară la Filmstock.
Pentru cinefilii rezistenți din Vama Veche, după miezul nopții o colecție de scurt- metraje a completat o seară perfectă. Primul film a prezentat generația erei virtuale în Adevărata rețea socială/ The Real Social Network, urmat de Povești pentru copiii de pe Axa Răului/ Bedtime Stories from the Axis of Evil. Ultimul documentar "Într-o zi vom fi fericiti/ We Will be happy one Day" a tratat tematica sărăciei, dar și visul într-o poveste interesantă

200.000 de vizitatori la Stufstock

Stufstock, cel mai longeviv festival open air de rock de la malul Mării Negre a reușit să devină, în cele 9 ediții organizate în Vama Veche, o adevarată experiență muzicală și culturală pentru publicul din România și din țările învecinate.
În cifre, Stufstock se traduce prin: 200.000 de vizitatori, 14 scene, 86 de trupe românești, 48 de artiști străini, 108 lungmetraje și scurtmetraje și peste 700 de voluntari care au participat la organizarea și desfășurarea evenimentului

Ti-a placut articolul?

Comentarii