Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia Tinerilor din Constanţa s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean Constanţa

ro

18 Jul, 2016 15:40 2322 Marime text
Reprezentanții Federației Tinerilor din Constanța, constituită din Asociația Elevilor din Constanța (AEC), asociație reprezentativă a elevilor din județul Constanța, și Asociația Studenților din Constanța (ASC), asociație care reprezintă interesele studenților din județul Constanța, au avut o întâlnire în cursul zilei de joi, 14 iulie, cu președintele Consiliului Județean Constanța în cadrul căreia au fost discutate mai multe probleme pe tineret.
 
A fost prezentată situația centrului pentru tineret Constanța, imobil reabilitat în urma accesării fondurilor europene. Acesta a fost construit în spațiul în care și-a desfășurat activitatea fostul cinematograf “Republica”. Federația și-a exprimat îngrijorarea cu privire la schimbarea de destinație a acestui centru din centru pentru tineret în centru cultural.
 
Cu privire la lipsa unui compartiment specializat pe domeniul tineretului, Federația a  susținut necesitatea înființării unui astfel de compartiment căruia să îi fie acordate atribuții specifice. În urma discuțiilor, președintele CJC, a admis că este necesară o astfel de reorganizare.
 
De asemenea, a fost prezentată și problema privind lipsa acordării burselor școlare pentru elevii din școlile aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, în condițiile art. 82 din legea nr. 1/2011.
În cele din urmă, a fost discutată și lipsa constituirii Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret până în momentul de făță, deși Consiliul Județean Constanța a votat prin hotărârea nr. 137/11.06.2016 înființarea, organizarea și funcționarea acestuia..
 
“Federația Tinerilor din Constanța a punctat 4 probleme identificate în domeniul de tineret care pot fi rezolvate de către Consiliul Județean Constanța. În Constanța, nu funcționează în prezent niciun centru pentru tineret și sperăm ca situația să nu rămână așa după deschiderea centrului în clădirea unde a funcționat fostul cinematograf Republica. Există standarde de calitate elaborate de către Consiliul Europei și cerem ca acestea să fie aplicate. Nu suntem de acord cu transformarea abuzivă a acestuia în centru cultural și nici subordonarea acestuia către Centrul Cultural Teodeor Burada. Acest centru trebuie administrat de către persoane cu experiență în ceea ce înseamnă tineretul, iar acest lucru nu se găsește la Centrul Cultural Teodor Burada.” a declarat Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța
 
“În prezent, elevii care studiază în școlile speciale din județul Constanța, aflate în subordinea Consiliului Județean, nu beneficiază de bursele școlare, a căror acordare este obligatorie conform prevederilor legii educației. AEC va derula demersuri pentru ca elevilor din școlile să le fie respectate drepturile, în asentimentul acțiunilor din ultimii 3 ani, de apărare a drepturilor elevilor din județul Constanța.” a declarat Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța
 
“Este necesară constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret în timp cât mai scurt, deoarece există obligația legală și au trecut deja peste 60 de zile de la adoptarea regulamentului de organizare și funcționare a acestuia de către Consiliul Județean Constanța. Organizațiile studențești pot veni cu soluții pentru problemele locale.” a declarat Cristian George Farauanu, președintele Asociației Studenților din Constanța.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii