Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faţada Casei Memoriale "Elie Wiesel", vandalizată. Ce mesaj a transmis Comitetul Internaţional Auschwitz

ro

05 Aug, 2018 20:15 1271 Marime text
Comitetul Internaţional Auschwitz a transmis un mesaj de protest după vandalizarea Casei Memoriale 'Elie Wiesel' din Sighetul Marmaţiei, informează duminică agenţia dpa citată de Agerpres.ro
 

'Harta Europei se umple îngrozitor de repede cu noi locuri şi semne ale urii', a afirmat Christoph Heubner, vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Auschwitz, el declarându-se totodată 'şocat şi revoltat' de acest incident.

 

'Elie Wiesel a luptat toată viaţa pentru memoria, demnitatea umană şi combaterea antisemitismului prin educaţie', a adăugat Christoph Heubner în declaraţia consemnată de agenţia germană de presă. Graffiti-urile găsite pe pereţii Casei Memoriale 'Elie Wiesel' arată că această educaţie trebuie consolidată în România, a mai spus vicepreşedintele Comitetului Internaţional Auschwitz.

 
Lucrătorii din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Maramureş au demarat, sâmbătă, o anchetă după ce în cursul nopţii pereţii faţadei Casei Memoriale "Elie Wiesel" din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost vandalizaţi cu trei înscrisuri antisemite, făcute cel mai probabil cu spray roşu.
 
Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş, în cadrul acestei anchete se fac cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. În zona în care se află imobilul din Sighet există camere de supraveghere, iar imaginile urmează să fie analizate de poliţişti care au deja un cerc de suspecţi.

Sursa foto: inshr-ew.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii