Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facturile la curent pentru cetăţeni vor scădea. Cine a spus asta

ro

12 Feb, 2014 19:30 1292 Marime text
Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat miercuri că facturile la energie electrică pentru cetăţeni şi consumatorii industriali vor fi mai mici, ca urmare a adoptării în şedinţa de marţi a plenului Camerei Deputaţilor a legii privind aprobarea OUG nr. 57/2013, prin care este reeşalonată acordarea de certificate verzi către producătorii de energie regenerabilă.

"Proiectul de lege face parte din priorităţile legislative ale Camerei Deputaţilor pentru această sesiune parlamentară, necesare pentru asigurarea unei guvernări eficiente, pentru creşterea nivelului de trai şi pentru sprijinirea creşterii economice. Reeşalonarea acordării certificatelor verzi către producătorii de energie regenerabilă a avut ca principal obiectiv scăderea preţului la energia electrică pentru populaţie, dar şi pentru agenţii economici. Astfel, vom reuşi să micşorăm facturile la energie, dar şi să păstrăm investiţiile în energie regenerabilă", afirmă Zgonea într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că amânarea datei de aplicare a acestei legi, în urma cererii de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu, ar fi putut avea efecte pe plan social, prin creşterea bruscă a costurilor energiei peste limite suportabile, cât şi în plan economic, ducând la blocarea întregului sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii