Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:53 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiu de alarmare a populaţiei în caz de dezastru natural, pus în practică la Medgidia

ro

28 Apr, 2014 16:26 1119 Marime text
Astăzi, la ora 15:00, s-a dat alarma în Medgidia. Sirenele au funcționat timp de două minute, timp în care au emis sunete specifice alarmării în caz de dezastru natural. Totul a făcut parte din exercițiul organizat de Serviciul de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia.
Potrivit unui comunicat de presă, înainte de exercițiu a avut loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență Medgidia, pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la noul sistem de alarmare și la desfășurarea exercițiului. “Primarul Marian Iordache a reamintit importanța instalării acestui sistem modern, precum și faptul că sistemul va fi extins și în localitatea Remus Opreanu, acolo unde momentan nu există o sirenă. Pe toată durata exercițiului sistemul a funcționat în parametri normali și sirenele s-au auzit pe toată suprafața orașului. Datorită informării făcute în prealabil în tot municipiul Medgidia, precum și în localitatea Valea Dacilor cu ajutorul afiselor, pliantelor și mai ales cu ajutorul Poliției Locale, care a anunțat pe tot parcursul weekend-ului cetățenii de existența exercițiului, nu au existat momente de panică în rândul locuitorilor municipiului”, se menţionează în comunicat.
Reprezentanţii administraţiei publice locale susţin că sistemul de alarmare este cel  mai modern din ultimii 25 de ani și asigură transmiterea, distribuția și recepția mesajelor de înștiințare și alarmare în cazuri de situații de urgență, având rolul de a reduce semnificativ timpul de reacție al structurilor de urgență.
La noua centrală sunt conectate în prezent nouă sirene, care acoperă întreaga arie a municipiului. Sirene funcţionale sunt montate pe: Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Municipal Medgidia, Comcereal (fostul siloz), strada Poporului, bloc 28, clădirea Poștei, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu”, grădinița Piticot de pe strada Mihai Bravu, sediul Lafarge Romcim, precum și în Valea Dacilor, pe Școala „Iuliu Prodan”.
Valoarea totală a achiziției acestui sistem a fost de aproximativ 60.000 lei și a fost suportată din bugetul local prevăzut programelor de protecție civilă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii