Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul Zilei a făcut un top al interceptărilor din stenograme Pe ce loc se află discuţia dintre senatorul Alexandru Mazăre şi Cătălin Voicu

ro

30 Mar, 2013 09:09 1739 Marime text
Avizi de bani și influență, politicieni, milionari sau magistrați au fost interceptați pe când puneau la cale lovituri răsunătoare. Au lăsat în urma lor transcrieri de pomină
 
Potrivit EVZ.RO, în goana disperată după diverse avantaje, interceptaţii telefonic îşi plâng de milă că nu mai ştiu cum să pună problema atunci când au de rezolvat o chestiune „sensibilă”, care presupune împărţirea şpăgii. Vremurile de altădată au trecut, când între colegi se rezolva orice favor, pe principiul „te ajut ca să mă ajuţi”. Relevantă în acest sens este discuţia fostului judecător Petru Podea de la Tribunalul Prahova cu denunţătorul său. „Bă, eu nu mai ştiu cum să vorbesc cu oamenii în ultima vreme şi mai ales cu colegii mei. Nu mai e pleiada aia a noastră, cum vorbeam noi între noi, deschis. Te rog să mă crezi”, se destăinuia judecătorul.
Sub „acoperire”
Cu limbajul codat pe care-l înţelegea „şi un copil de grădiniţă” (după cum l-a descris colegul de dosar Costel Căşuneanu) fostul senator Cătălin Voicu voia să refacă în trei ani „reţeaua” infracţională care l-ar fi îmbogăţit dacă ajungea ministru de Interne. Trimis în judecată, a ajuns să conteste înregistrările şi să susţină că nu este vocea lui pe bandă.
Sorin Oviu Vîntu împărţea ministere la telefon de acasă, de pe strada Paris, şi îngropa parteneri de afaceri pe dealurile Moldovei, în timp ce un proxenet îşi lăuda „marfa” în faţa lui Robert Negoiţă, deputat PSD. „Evenimentul zilei” a făcut topul celor mai grave, dar şi mai comice interceptări ale procurorilor din diverse dosare penale.
„Deci nişte şoricel mai frăgezel, aşa, mai grăsuţ... şi nişte carne de cârnaţi, aşa, vreo 2- 3 kile de carne.” 
 „Pot face toată reţeaua din România!”
Fostul senator PSD, Cătălin Voicu, îi explica senatorului PSD, Alexandru Mazăre, de ce este important să ajungă ministru de Interne. „Colegule, ascultă ceţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Eu acuma am...da’ greu. Până acum n-am...ministeru’ ăsta...înţelegi? Ai reţea, rezişti ca să facem gherila urbană”.
„Nu vă puteţi închipui ce e acolo. Arestul din Capitală, de la minus 2, ăla care e pe tubulatură - Evul Mediu. Uşi negre de fier, zăbrele şi lacăte, nu au aerisire, ţigani, bandiţi, te f.. ăia în c.., te omoară. Iar noaptea, din furculiţa care o au, o ia şi o ascute şi-o bagă în gât. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfaşi, tot felul de bandiţi. Ce să împaci, bă. Dacă are...au un contract cu moartea”. Cătălin Voicu a fost condamnat de Curtea Supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru că aranja dosare la Curtea Supremă şi la Poliţia Capitalei. Procesul se află în faza de recurs.
Citeşte întreg materialul pe evz.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii