Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Șefa procurorilor din Dobrogea face precizări importante

ro

07 Mar, 2016 14:12 2806 Marime text
 
În aceste momente la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa are loc Evaluarea activităţilor desfăşurate de Parchet şi a unităţilor din raza teritorială în anul 2015.
 
Procurorul general Elena Grecu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța prezintă Evaluarea activității procurorilor constănțeni și tulceni. 
 

UPDATE 2, ora 14.41:

„Nu avem niciun procuror trimis în judecată, niciun judecător trimis în judecată (…) În schimb avem trimiși în judecată un notar și un executor judecătoresc”, a mai precizat aceasta.
 
„Gradul de ocupare (N.r. - ocupare a posturilor de procurori) a crescut față de 2010, dar nu este suficient”, a completat procurorul Elena Grecu.
 
De asemenea procurorul general Elena Grecu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța a precizat că la Constanța au fost instrumentate cauze de toate genurile.


UPDATE 1, ora 14.28:

„Volumul de activitate a fost impresionant”, a pecizat Grecu.
 
„Numărul achitărilor a scăzut, de la 98 inculpați în 2010, la 70 de inculpați în 2015”, a mai spus procurorul.
 
„Cifrele sunt deosebit de relevante (…) Cred că a fost un an foarte bun în care colegii mei au reușit să se mobilizeze exemplar”, a continuat Elena Grecu.
 
„La Parchetele Tribunalului infracțiunile care predomină sunt evaziunea fiscală, omorurile (…) La parchetele judecătoriilor predomina materia infracțională de viol, furturi și tâlhării”, a completat procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
„Un număr impresionant a fost la dosarele de trafic de migranți: 15”, a mai scpus Grecu.
 
De asemenea, aceasta a precizat că „305 inculpați minori din care 28 în arest preventiv, ponderea acestor infracțiuni sunt furtul și tâlhăria”. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii