Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Statul pierde foarte mult din cauza turismului la negru

ro

25 Aug, 2011 19:34 1546 Marime text
Statul român pierde foarte mulţi bani din cauza turismului 'la negru', acesta întâlnindu-se atât pe litoral, cât şi în staţiunile montane sau în pensiunile agroturistice, a declarat, joi, la Lupeni, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

'Statul pierde foarte mult din cauza turismului la negru. Nu toţi cei care lucrează în turism înţeleg că trebuie să lucreze respectând legea, că trebuie să plătească taxe şi impozite', a afirmat Elena Udrea.

În acest context, ministrul a apreciat că este dificil ca statul să susţină mai multe investiţii în turism, în condiţiile în care numărul real al turiştilor care se cazează în hoteluri şi pensiuni nu este declarat la o valoare reală.

'Este greu şi pentru stat să suporte investiţiile atâta vreme cât sprijinul statului nu se întoarce înapoi, nu se încasează atât de mult din turism la bugetul statului încât să ne permitem investiţii mai mari în turism. Peste tot există activitate nedeclarată, atât în agroturism şi zonele rurale, dar şi prin nedeclararea numărului de turişti, în special în hotelurile din toate zonele ţării', a mai spus ministrul Elena Udrea.

Pe de altă parte, ministrul Elena Udrea a arătat că în staţiunea Straja au fost declarate câteva sute de locuri de cazare după ce în zonă autorităţile au început derularea unui proiect prin care se doreşte extinderea pârtiilor de schi şi a instalaţiilor de transport pe cablu spre zona Pasul Vâlcan.

Proiectul de dezvoltare a staţiunii montane Straja este evaluat de autorităţile locale din oraşul Lupeni la peste 153 de milioane de lei, acesta incluzând construirea unui nou telescaun, extinderea şi crearea unor noi pârtii de schi, dar şi a unei instalaţii de producere a zăpezii artificiale.

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii