Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, discurs în fața colegilor din Camera Deputaților "Vă cer să nu fiţi părtaşi la un abuz care este încercarea de arestare a mea"

ro

09 Feb, 2015 19:53 3260 Marime text
Elena Udrea a declarat, luni seară, în plenul Camerei Deputaților, că a devenit o țintă a unui Parlament decredibilizat și este obligată să spună adevărul în legătură cu situația ei. 
 
„Deși suntem în fața unei situații excepționale în care aveți de votat pentru 3 cereri de începerea urmăririi penale și 3 cereri de arestare preventivă, sunt azi în fața dvs să vorbesc despre ceea ce se întâmplă în România, despre democrație și transparență. Lucrurile pe care le voi spune reprezintă adevărul. E un discurs cinstit, onest. Timp de 10 ani am luptat pentru un stat de drept. Am încercat să mut greutatea deciziilor dinspre Parlament spre alte instituții. Uneori am greșit. Azi constat ce înseamnă să fii parte a unei clase politice și Parlament decredibilizat și slăbit. Mesajul meu este că politicienii trebuie să exercite puterea în România. Politicienii au legitimitatea dată de votul popular. Am vorbit mereu de ineficiența legislativului”, a spus Elena Udrea. 
 
„Mă uit și pun în balanță de ce s-a întâmplat azi: o ședință a comisiei SRI din care nu am înțeles nimic. Cei care trebuiau controlați au fost lăudați. Cei din serviciile secrete nu pot fi sancționați. Ce se întâmplă azi cu mine nu are legătură cu Elena Udrea, în locul meu putea fi premierul Ponta sau Antonescu”, a adăugat aceasta. 
 
Elena Udrea a cerut plenului Parlamentului să aprobe începerea urmăririi penale pentru a răspunde în fața procurorilor pentru acuzațiile aduse. 
 
„În ultimele săptămâni am lansat acuzații foarte grave despre oameni care cred că au spus la presiuni instituții importante ale statului român. Nu vă cer să purtați acest război în numele meu. Gândiți-vă doar că undeva trebuie trasă o linie, cineva trebuie să spună adevărul. Oamenii trebuie să fie egali în fața legii. Parlamentul nu trebuie să fie scut în fața justiției. Vă solicit să aprobați favorabil cererile de începere a urmăririi penale, dar dosarele în care sunt implicată nu au un caracter politic”, a adăugat deputatul.
 
„Pentru prima oară în istorie pe numele unui parlamentar s-au emis trei cercetări de arestare în numai două ore, după ce am depus acel denunț și am dat acel interviu cu acuzațiile la adresa generalului SRI. Nu s-a dorit să îmi spun punctul de vedere, s-a dorit direct arestarea mea”, a completat aceasta.
 
„Reducerea mea la tăcere, e singurul motiv pentru care s-au emis șase cereri, de arestare preventivă și începerea urmăririi penale”, a punctat Udrea. 

Update ora 20.51


Deputatul Elena Udrea a plecat de la Parlament, după discursul susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, fără să mai aştepte votul asupra solicitărilor procurorilor în cazul său, menţionând că poate vedea rezultatul votului şi din altă parte.
 
La finalul discursului susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, Elena Udrea a părăsit sala de şedinţe.
 
Deputatul a fost întrebat, la plecare, dacă nu aşteaptă să vadă rezultatul votului în cazul său.
 
”Pot vedea cum votează colegii şi din altă parte...”, a răspuns Udrea, fără să facă alte declaraţii.
 
Deputatul Elena Udrea le-a cerut, luni seară, deputaţilor reuniţi în plen pentru a se pronunţa prin vot asupra cererilor Justiţiei în cazul său, să nu fie părtaşi la încercarea de arestare a sa, pe care a definit-o ca fiind un „abuz”.
 
„Doamnelor şi domnilor, stimaţi colegi. Ştiu că există o presiune publică asupra dumneavostră. Știu că există presiuni şi de altă natură şi chiar calcule politice. Ceea ce vă cer au azi nu este clemenţă. Nu este să blocaţi Justiţia, din contră. Vă cer să lăsaţi Justiţia să funcţioneze şi în cazul Elenei Udrea. Vă cer ca Elena Udrea, dacă este acuzată de ceva, să fie anchetată. Ceea ce vă cer în schimb este să nu fiţi părtaşi la un abuz care este încercarea de arestare a mea”, a spus Udrea, de la tribuna Camerei Deputaţilor.
 
Ea le-a cerut, totodată, deputaţilor să voteze conform conştiinţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii